Connect with us

Actualitat

Estiu segur: Conselleria de Sanitat llança recomanacions vitals per a prevenir ofegaments

Amb l’arribada de l’estiu i l’increment de les activitats aquàtiques, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Servei d’Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV), fa una crida a extremar la precaució per evitar possibles casos d’ofegament en les zones de bany. Amb l’objectiu de garantir la seguretat dels banyistes, s’han establert una sèrie de recomanacions bàsiques que cal tenir en compte en piscines, platges i altres espais naturals.

En primer lloc, és fonamental seleccionar llocs segurs per al bany que compten amb serveis de socorrisme adequats. A més, és important seguir les indicacions i respectar el significat de les banderes en les platges, així com evitar allunyar-se massa de la riba en espais naturals. També cal exercir precaució a l’hora de saltar des de roques i tenir cura amb l’ús de matalassets inflables i flotadors per evitar l’arrossegament dels corrents.

La directora del SESCV, Begoña Arcos, insisteix en la importància d’evitar el bany en solitari, ja que en cas de produir-se un problema de salut inesperat, el temps de resposta pot ser vital per a alertar els serveis d’emergències. A més, és recomanable adaptar l’exercici durant el bany a la condició física i a l’edat de cada persona, evitant esforços excessius, especialment en adults d’edat avançada.

Arcos també recorda que no s’ha de banyar immediatament després de menjar, ja que la digestió pot provocar pèrdua de consciència o marejos, augmentant el risc d’ofegament.

Especial atenció als xiquets

La doctora Begoña Arcos posa èmfasi en la importància de vigilar constantment els xiquets, ja que són un dels col·lectius més vulnerables als casos d’ofegament. És essencial mantenir-los sota supervisió constant, fins i tot quan no estan banyant-se, i mai deixar-los sols, sobretot en piscines, on un descuit pot ser fatal.

A més, en el cas de les piscines, es recomana evitar el busseig prop de les zones de desaigüe i no jugar amb les reixetes. També és aconsellable retirar els joguets i elements cridaners per als xiquets tant de l’interior com dels voltants de la piscina quan no s’estan utilitzant. La instal·lació d’una tanca amb tancament de seguretat, sobretot en piscines privades, és indispensable per a prevenir accidents.

En cas de presenciar un accident aquàtic, és important avisar immediatament el 112 i, si es coneix, iniciar una reanimació cardiopulmonar bàsica fins a l’arribada dels serveis sanitaris. En cas de desconeixement de la tècnica, un dels metges coordinadors del CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències) pot donar instruccions per telèfon després de trucar al 112.

Amb aquestes mesures de prevenció i la col·laboració de tots, es busca garantir la seguretat dels banyistes i reduir els riscos d’ofegament durant l’estiu.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com