Connect with us

Actualitat

Algemesí programa la primera edició de la Setmana de la Taronja

L’Ajuntament d’Algemesí programa la primera edició de la Setmana de la Taronja d’Algemesí amb l’objectiu de fomentar el consum de taronja entre la població. Esta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la cooperativa citrícola Copal, comença el dilluns 13 de maig, i comptarà amb un cicle de conferències i la Fira de la Taronja.

El cicle de conferències tindrà lloc al Consell Local Agrari i començaran el dimarts, 14 de maig, a les 18.00 hores amb la presentació «Reg per degoteig en la Séquia Reial», a càrrec d’Alberto Hervás, responsable de l’àrea. La següent serà dimecres, 15 de maig, serà impartida per Manuel Agustí, Dr. Professor Emèrit de la UPV, amb el títol «Influència del canvi climàtic i la seua relació amb la citricultura».

La Fira de la Taronja comença divendres, 17 de maig, al Parc Salvador Castell, a partir de les 18.00 hores amb l’obertura de la Fira, degustacions i entrega de detalls. A continuació, i fins a les 21.30 hores, hi haurà activitats infantils i castells unflables.

L’horari de la Fira de dissabte, 18 de maig, serà d’11.00 a 13.00 hores, i participarà la patrulla mediambiental, la Policia Local d’Algemesí farà una exhibició amb el dron i hi haurà detalls per als més menuts. De 13.00 a 14.00 hores, show cooking i una degustació anomenada «Llesca a l’aroma de la terra». I, per a acabar, de 18.00 a 20.00 hores, encara que la Fira seguirà oberta fins a les 21.30 hores, es faran manualitats i cuina amb taronja (sense gluten i sense lactosa) en els tallers infantils.

Així mateix, els establiments Forn Salvador Navarro, Forn Sant Benet, Pastisseria Monar i Dolça Carola oferiran productes artesans amb taronja durant tota la setmana.

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Marcos Giner, ha manifestat: «Obrim la primera edició de la Setmana de la Taronja implicant diversos sectors i empreses de la nostra població en l’objectiu comú de reivindicar la taronja i el camp algemesinenc. Comptem amb la necessària col·laboració de Copal i altres institucions per fer esta setmana de conferències, degustacions i fira».

D’altra banda, l’alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis, ha assegurat que «tenim un compromís amb el camp, volem avançar en aspectes promocionals del producte del camp algemesinenc i com a Ajuntament hem de prendre la iniciativa si volem demanar a altres institucions que s’impliquen en la millora de la imatge i la presència en els mercats internacionals de la taronja d’Algemesí».

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com