Connect with us

Que fer en Algemesí i voltants

La ciutat d’Algemesí és un municipi de la comarca de la Ribera Alta què disposa d’un important patrimoni cultural i rodejat per un paisatge agrícola marcat pel conreu de cítrics i arròs, gràcies a la seua proximitat al parc natural de l’Albufera.

En aquesta localitat d’uns 27.000 habitants es pot gaudir de la gastronomia, gaudint de restaurants on degustar la tradicional paella valenciana o locals on menjar el típic esmorzar.

En Algemesí també es pot gaudir del seu patrimoni històric i cultural com la Basílica de Sant Jaume (Monument Històric Artístic Nacional). Aquest i altres indrets destacats de la ciutat es poden visitar seguint la seua ruta monumental. Així mateix, si es vol aprofundir sobre la cultura d’aquesta ciutat no et pots perdre el Museu Valencià de la Festa.

Festes d’Algemesí

Els dies 7 i 8 de setembre, la ciutat d’Algemesí viu els dies més importants que fan honor a la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut. Durant aquests dies la localitat es vist de festa i centenars d’Algemesinencs surten al carrer per acompanyar a la seua patrona amb balls tradicionals del que destaquen les muixerangues entre altres.

El 6 de novembre, Algemesí fa homenatge a la beata Josepa Naval Girbés, coneguda també popularment com la Senyora Pepa (Algemesí 1820-1893). Cada any se celebra aquest dia la missa en honor a la beata i posteriorment una processó a través dels carrers de la ciutat.

L’última setmana de setembre, Algemesí viu la tradicional Setmana de Bous, durant nou dies, la plaça major es converteix en una improvisada plaça de bous de fusta en la qual acull una de les fires de jonegades més importants del país.

Amb deu comissions falleres, la ciutat d’Algemesí també viu amb intensitat els dies més importants de les Festes Falleres, sent la nit de la crema una de les dates més assenyalades pel món faller.

A principis del mes de juny, Algemesí celebra la fira de Sant Onofre, patró de la ciutat. Durant dues setmanes, el parc Salvador Castell acull les tradicionals atraccions de fira per als més menuts. Per altra banda, agrupacions esportives i culturals aprofiten per a celebrar esdeveniments especials com tornejos o trobades culturals com la trobada de muixerangues i castells.

On menjar en Algemesí i voltants

La zona de la Ribera Alta compta amb excel·lents establiments de restauració del que gaudir de la millor gastronomia local de la qual destaca la tradicional paella valenciana.

També pots trobar establiments de tota mena de menjar com pizzeries, hamburgueseries, arrossos i sobretot locals dels que gaudir del tradicional esmorzar valencià amb entrepans, acompanyats de la seua ensalada i finalitzar amb el tradicional café cremaet.

Museus d’Algemesí

El Museu Valencià de la Festa d’Algemesí és el lloc indicat però conéixer de primera mà la riquesa del patrimoni cultural Algemesinenc. Disposa de diferents sales amb exposicions parlaments en les quals, apropar al visitant tot el que ocorre a la ciutat durant el mes de setembre, les festes de la Mare de Déu de la Salut i la Setmana de Bous. Per altra banda, també té una sala dedicada a l’escultor local Leonardo Borràs.

Finalment, Algemesí també té una Sala d’Exposicions municipal, ubicada al carrer Muntanya, al costat del Casino Lliberal que acull periòdicament exposicions d’art contemporani artistes destacats i cada any celebra un dels certàmens artístics més importants de la Comunitat Valenciana.

Oci d’Algemesí: teatre, música, cine

Algemesí és un municipi amb una programació cultural i social completa. El Teatre Municipal i el Teatre Jaume I acullen de forma regular espectacles teatrals i musicals. Pots consultar ací mateix l’agenda cultural.

La ciutat també disposa de locals d’oci nocturn i “tardeo” del que gaudir amb bona companyia i escoltant la música més actual.

Encara que la ciutat d’Algemesí no disposa de Sales de Cine, molt a prop en el municipi d’Alzira es troben les sales de cine Kinépolis on gaudir de les últimes estrenes, consulta ací la programació.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com