Connect with us

Actualitat

Ecovidrio i Algemesí fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2024

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Algemesí, posa de nou en marxa la campanya “La Plantà del Vidre” amb l’objectiu de fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2024.

Algemesí està molt conscienciat amb la campanya i, després d’emportar-se el primer premi en l’anterior edició, ha decidit tornar a participar en la de 2024. La recompensa va ser arreplegada el passat mes de febrer per les Falleres Majors de la Ciutat, les seues Corts d’Honor i Delegació Infantil, així com els membres de la Junta Local Fallera; Falleres Majors i Presidents de la resta de comissions falleres; l’alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis, i el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Roberto Fuentes.

Durant el transcurs de la campanya de les Falles 2023, Algemesí va reciclar un total de 30.200 kg de residus de vidre i, d’esta quantitat total, cada comissió va aconseguir recollir 400 kg o més en el seu propi contenidor. Per això, a cadascuna se li va entregar un xicotet iglú de color verd amb la imatge de la campanya i va plantar i apadrinar un lledoner al parc de Bernat Guinovart.

A més, en esta edició de Falles 2024 es repetiran els mateixos premis i el guanyador serà el que més punts aconseguisca per incrementar la recollida de vidre respecte al mateix període de l’any anterior i per la difusió que faça de la iniciativa. 

La iniciativa pretén conscienciar els ciutadans d’Algemesí, i especialment el col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per això, Ecovidrio envinilarà els contenidors de vidre pròxims als casals i marcarà un repte per a cada municipi en forma de quilograms d’envasos de vidre arreplegats durant les festes.

En la campanya participen un total de 13 municipis valencians que celebren festes de Falles: La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, L’Eliana, Algemesí, Godella, Borriana i La Vall d’Uixó. Entre ells competiran per ser el municipi més reciclador.

Per a reforçar la campanya, educadors ambientals visitaran els dies 16 i 17 de març els casals per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que suposa per al medi ambient i la societat.

“La Plantà del Vidre” compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com