Connect with us

Cartes dels lectors

Descobreix el mètode infalible per a protegir les teues targetes bancàries

¡Prepara’t per a descobrir la foscor de la ciberseguretat! Oblida’t de les contrasenyes, perquè avui et revelaré un secret impactant: ¡les teues targetes de crèdit estan en perill! En aquest article, desvetlaré com poden ser clonades i robades sense necessitat de conéixer cap contrasenya. La seguretat física de les teues targetes és un tema urgent i de vital importància. ¿Estàs llest per a protegir els teus diners?

El clonatge de targetes és una pràctica delictiva molt comuna, en la qual els delinqüents utilitzen dispositius electrònics per a copiar la informació de les targetes de crèdit de les seues víctimes. Aquests dispositius poden instal·lar-se en caixers automàtics, terminals de pagament o fins i tot acostant el dispositiu a la nostra persona (motxilla, butxaques) per a obtenir la informació necessària de les targetes. Amb aquesta informació, poden fer compres fraudulentes o fins i tot retirar diners en efectiu dels caixers automàtics.

Per això, la protecció física de les nostres targetes de crèdit és fonamental per a prevenir el clonatge. Una mesura efectiva i barata per a aconseguir-ho és l’ús de fundes de protecció anticlonatge. Aquestes fundes bloquegen el senyal RFID emesa per les targetes, la qual cosa impedeix que els delinqüents puguen escanejar la informació de les mateixes i clonar-les.

Hi ha diferents models, des de fundes individuals de les targetes fins a carteres per a prevenir el clonatge.

A més de la protecció física de les nostres targetes, és important seguir algunes bones pràctiques de seguretat. Entre elles, destaque:

  • No compartir mai informació personal, com el número de targeta de crèdit, amb desconeguts o llocs web no fiables.
  • Verificar que els llocs web on es fa una compra siguen segurs i estiguen protegits. I això es fa comprovant que quan accedim a una pàgina i abans de pagar, comprovem que la connexió és segura.
  • Revisar regularment els estats de compte de la targeta per a detectar qualsevol activitat sospitosa.
  • No guardar la informació de la targeta de crèdit en línia a menys que siga absolutament necessari.
  • Mantenir actualitzat el programari de seguretat dels dispositius i utilitzar contrasenyes segures.

Encara que és molt còmode poder realitzar pagaments ràpids i sense PIN mitjançant la tecnologia de pagament sense contacte, és important tindre en compte que els delinqüents estan aprofitant aquesta característica per a realitzar pagaments fraudulents. Especialment amb pagaments inferiors a 50€, que és el límit actual en molts països, els delinqüents poden realitzar múltiples pagaments de 20€ en 20€ sense necessitat d’ingressar un PIN.

Abans de la pandèmia, el límit per a pagaments sense contacte era de 20€, però a causa d’aquesta situació, els bancs van augmentar el límit a 50€ per a evitar el contacte físic en les transaccions. No obstant això, és important que els usuaris configuren en les seues targetes com a obligatori el pagament amb PIN, independentment de l’import de la transacció. D’aquesta manera, es pot evitar el risc de pagaments fraudulents i protegir la nostra informació financera.

La comoditat no ha de prevaldre sobre la seguretat de les nostres transaccions financeres, per la qual cosa és important prendre mesures per a protegir la nostra informació i evitar el clonat o ús fraudulent de les nostres targetes.

Si es descobreix que la informació ha sigut compromesa, s’ha de notificar immediatament al banc per a prendre mesures de seguretat addicionals.

Protegir les nostres targetes de crèdit físicament és essencial per a previndre el clonat i la sostracció d’informació financera. Combinant aquesta mesura amb bones pràctiques de seguretat, podem gaudir dels avantatges de les targetes de crèdit de manera segura i protegida.

Francisco Javier Ripoll Esteve

Cap del Àrea d’informàtica del IIS La Fe

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com