Connect with us

Cartes dels lectors

La puntualitat i els negocis. Temps de cortesia professional

Francisco Javier Ripoll Feliu
El món empresarial i professional es mou a força de constants reunions i viatges. Això comporta tenir una agenda completa i ordenada, però per complir-la no només cal ser organitzat, també és necessari i imprescindible ser puntuals.

Una cita de negocis, una feina, una signatura d’un contracte es pot fer malbé per la impuntualitat. Sempre és millor arribar cinc minuts abans que cinc després. Es pot esperar prenent un cafè, a la sala d’espera de l’empresa o en l’automòbil.

No ser massa anticipats

Ara bé, tan dolent és arribar tard com arribar massa aviat. No hem de ser d’aquestes persones que estan una hora abans a tot arreu. El temps d’anticipació de qualsevol cita ha de ser mínim. És millor tractar d’ajustar-lo a l’hora prevista per a l’encontre.

En la majoria de les reunions i altres activitats, se sol esperar un temps de cortesia pels participants que falten per arribar (solen ser xerrades de coses generals per a “fer un porus de temps”). No cal aprofitar aquest, mal anomenat, temps de cortesia per arribar tard, si no es té una bona disculpa. Al final, és una descortesia per part de l’impuntual.

Qui organitza i dirigeix ​​la reunió ha de donar exemple

Si és vostè el cap o responsable d’aquesta trobada o reunió, ha de ser el primer a arribar. Haurà d’estar abans de l’hora prevista a la sala o oficina per anar rebent a tots els participants.

Les faltes de puntualitat, encara que han de ser justificades, no han de ser excusades ni oblidades. Fer “perdre” el temps als altres té un important cost econòmic per a l’empresa i per a les persones que esperen. Encara que arribem tard, no hem de donar explicacions a tots els participants i fer-los perdre encara més temps. Si vol donar explicacions, pot deixar aquesta qüestió per quan s’haja acabat la reunió. “Val més arribar cinc minuts abans, que cinc minuts tard”

Castigar la impuntualitat

Cada dia pren més força el càstig o la sanció dins de les empreses per a les persones impuntuals i reincidents. Fins i tot, l’acomiadament està contemplat legalment quan aquest tipus de faltes és reiterat i injustificat.

La impuntualitat, en el món dels negocis, té un efecte dòmino molt important, i el treball de moltes persones pot veure compromès per una persona impuntual. Retards en el lliurament d’informes, en les proves de nous productes, en la reparació de maquinària important per a l’empresa, etc.

Francisco Javier Ripoll Feliu
Expert en Protocol i Cerimonial

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com