Connect with us

Cultura

Pasqual Alapont i Pau i au guanyen la 7na edició dels Premis Literaris Ciutat d’Algemesí

La 7a edició dels Premis Literaris Ciutat d’Algemesí ja tenen guanyadors. Pasqual Alapont, en la modalitat de narrativa, i Pau i au, en la modalitat de poesia, han obtingut el favor del jurat entre un total de vint-i-tres novel·les i setze poemaris presentats als guardons, uns premis impulsats per Andana Editorial, l’Ajuntament d’Algemesí i la Fundació Caixa – Cooperativa. que ja estan plenament consolidats al calendari cultural de la literatura infantil i juvenil valenciana. L’acte de lliurament ha tingut lloc al Teatre Municipal d’Algemesí davant de vora un centenar d’assistents.

Premi de Narrativa Enric Lluch

El Premi de Narrativa Infantil Enric Lluch, dotat amb 3.000 euros per l’Ajuntament d’Algemesí, ha estat per a la novel·la de Pasqual Alapont Pau, el Robot. Alapont ens presenta a Ximo i Escarlata, dos adolescents que construeixen un robot per a un treball de classe. Inesperadament, el gólem cobrarà més vida de la que li havien programat. Amb aquests materials, Pasqual Alapont elabora una història plena d’humor i aventures, ironia i tendresa, que sacseja el cor. El llibre ha estat il·lustrat per Pablo Broseta

Quan es compleixen just 40 anys des que guanyara el seu primer guardó literari (el Premi Enric Valor de narrativa juvenil per Mitjacua i la sargantana del mar, el 1984), Pasqual Alapont (Catarroja, 1963) torna a demostrar-se als Premis Literaris Ciutat d’Algemesí com un dels escriptors juvenils contemporanis més destacats en la literatura valenciana. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, ha dedicat la seua vida al llibre i al teatre, com a escriptor, traductor, editor, dramaturg i actor. Ha publicat més d’una trentena d’obres i ha estat traduït a diverses llengües. 

Premi de Poesia Infantil Fundació Caixa – Cooperativa

El Premi de Poesia Infantil Fundació Caixa – Cooperativa, un guardó pioner en la poesia infantil en valencià i dotat també amb 3.000 euros, ha recaigut sobre Després de l’u ve el dos, poemari escrit per Pau i au. Es tracta de la primera aventura poètica dedicada al públic infantil que engega Pau i au (Madrid, 1978), qui ha adaptat la seua veu i el seu inclassificable estil (amb particularitats com l’ús actiu dels peus de pàgina com un recurs estilístic més) a un nou lector. Les acolorides il·lustracions del llibre són de Vane Julián.


PUBLICITAT

Recordes com era la invitació de la teua primera comunió?

Si he de dir la veritat, no recorde com era la invitació de la meua…

Andana Editorial celebra 15 anys

Just aquest mes d’abril, Andana, Editorial Valenciana, es troba celebrant el seu 15 aniversari. En aquesta dècada i mitja de treball, Andana ha editat més de 350 títols, amb un ventall de publicacions anuals que no deixa d’augmentar, i ha crescut fins a convertir-se en un actor clau en l’ecosistema literari valencià: no només per la producció literària, sinó també per l’organització de diversos certàmens a nivell local -com el Premi Ciutat d’Algemesí- i per la seua tasca amb les escriptores i escriptors locals, donant suport a les plomes més consolidades i impulsant els talents més joves. Tot plegat, Andana Editorial és hui una empresa cultural valenciana de referència, amb uns fonaments forts per a continuar creixent. 

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com