Connect with us

Actualitat

La Policia de la Generalitat intensifica la vigilància per frenar l’augment de robatoris i venda il·legal de productes hortofructícoles

La Conselleria de Justícia i Interior ha activat en les últimes setmanes, a través de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, ‘l’Operació Horta’, l’objectiu de la qual és controlar la traçabilitat en la venda dels productes hortofructícoles sostrets en les zones agrícoles de la Comunitat Valenciana i que no estan acreditats de manera legal.

Dins d’aquesta operació policial també s’estan desenvolupant actuacions destinades a comprovar el compliment de la normativa laboral, empresarial o mediambiental, així com la inspecció de ferralleries i magatzems on es puguen comprar o vendre peces de maquinària o ferramentes agrícoles de procedència il·lícita.

La consellera Elisa Núñez ha que explicat que ‘l’Operació Horta’ va començar el mes de març passat arran de l’increment de robatoris i es prolongarà fins a finals del mes de juny en coordinació amb la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. La Policia de la Generalitat està duent a terme controls policials en vies de circulació i rotondes amb el doble objectiu de realitzar identificacions d’interés per a l’operació, i com a mesura dissuasiva per a evitar activitats fraudulentes. També es vigilarà amb l’helicòpter de la Generalitat i drons.

S’han planificat tres fases d’actuació, de manera coordinada amb la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, amb la qual es mantindrà divendres que ve una reunió de treball per a valorar el desenvolupament de les primeres setmanes d’aquesta campanya. Quant a les fases, la primera va destinada a la recopilació d’informació per a delimitar les comarques, localitats o zones de cultiu que s’hagen de vigilar i les dates de recol·lecció i collita, a més dels trams horaris en els quals es considere més necessari l’increment de la vigilància policial enfront de possibles actuacions il·lícites.

En la segona fase s’establiran les bases i directrius per a treballar conjuntament i coordinadament amb la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional dels municipis on es desenvolupe l’operació policial, mentre que en la tercera fase es prendrà contacte amb els agents del sector (productors i treballadors) i amb els habitants de les poblacions on es desenvolupe el dispositiu.

Subscriu-te al nostre Butlletí Setmanal

Rep les noticies més destacades de la setmana y molt més a la teua bústia de correu electrónic

No enviem spam Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

‘L’Operació Horta’ se centrarà en aquells productes de temporada característics de les diverses comarques valencianes, com, per exemple, la cirera de Caudiel a Castelló i de l’interior de la Marina Alta a Alacant; el nispro de l’Horta Nord i Sud, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria i la Vall d’Albaida, o els melons i els melons d’Alger de bona part de la geografia valenciana. Uns altres dels productes hortofructícoles objecte de ‘l’Operació Horta’ són els cítrics, les bresquilles, les tomaques, la ceba i la carabasseta.

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com