Connect with us

Actualitat

Dos alumnes de l’IES Bernat Guinovart guanyen el campionat d’Espanya de robòtica

Els alumnes Josep Doria Esteve (Algemesí) i Borja Pérez Espí (Alzira) de l’IES Bernat Guinovart han aconseguit la medalla d’or en la modalitat de Robòtica en el campionat nacional SpainSkills que es va celebrar a IFEMA (Madrid) durant els dies del 9 a 13 d’abril.

Les SpainSkills és un campionat bianual organitzat pel Ministeri d’educació en les que participen instituts de Formació Professional de tot l’estat. En aquesta final estatal es van celebrar proves de més de 30 especialitats professionals diferents.

Cal recordar que l’any 2023 aquests alumnes es van proclamar campions autonòmics junt amb altres dos alumnes de Mecatrònica, classificant-se així per a la fase estatal. En el cas de Robòtica, és una especialitat de nova creació, ja que enguany se celebrava la primera edició en la modalitat competició.

L’any 2022, en l’edició anterior, el centre algemesinenc també va obtenir medalla d’or, però en aquell moment es tractava d’una categoria de destreses de “demostració” les quals no donaven pas a la fase mundial.


PUBLICITAT

Recordes com era la invitació de la teua primera comunió?

Si he de dir la veritat, no recorde com era la invitació de la meua primera comunió. El que si recorde és que…

Així doncs, les dues primeres edicions de les skills de Robòtica han estat guanyades per l’IES Bernat Guinvart, que es configura així com el millor centre d’Espanya per a estudiar robòtica.

Durant la competició, els alumnes Josep Doria i Borja Pérez van estar acompanyats per la cap d’estudis d’FP del centre i actual Coordinadora Autonòmica de les Skills de Robòtica, Carol Fuster, i pel seu tutor i preparador de les proves, Ximo Rosell. “Durant els tres dies que ha durat aquesta dura competició Borja i Josep han treballat de valent muntant i ajustant els sensors i actuadors corresponents que permeteren que el braç robòtic, que havien també de programar, executara la tasca que el jurat havia indicat, que en aquesta ocasió era polir” expliquen des del centre.

Borja i Josep representaran l’estat espanyol en la modalitat de Robòtica el mes de setembre en el WordSkillsInternational, que se celebrarà en Lió (França). L’IES Bernat Guinovart també el representarà en 2025 en les WordSkillsEurope que se celebraran en Dinamarca.

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com