Connect with us

Actualitat

L’Hospital de La Ribera realitza la primera cirurgia digestiva amb el robot Hugo

L’Hospital Universitari de La Ribera ha realitzat la primera cirurgia digestiva assistida pel robot d’última generació Hugo RAS. Una intervenció que ha consistit en l’extirpació de la vesícula biliar d’una pacient de 57 anys.

Aquesta intervenció suposa un avanç significatiu en l’ús de la cirurgia robòtica per part de l’Hospital d’Alzira, ja que fins al moment, el robot Hugo sols s’havia utilitzat per a operacions d’urologia. Fins al moment s’han realitzat 32 intervencions amb èxit amb aquesta especialitat.

Cal destacar que aquest hospital és un dels primers del país que fa servir aquest robot, en què s’han invertit 2,3 milions d’euros.

La pacient intervinguda de colecistectomia presentava colelitiasis simptomàtica que recomanava l’extirpació de la vesícula biliar i va ser donada d’alta a les 24 hores. La intervenció ha sigut liderada i portada a terme per Gloria Báguena, cap de la Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia General i Aparell Digestiu, dirigit per Javier del Pino.

El sistema Hugo RAS és una plataforma modular de quatre braços autònoms que es desplacen fàcilment d’un quiròfan a altre, adaptant-se a diferents espais. L’equipament combina una consola des d’on opera el cirurgià, connectada als quatre braços, que disposen d’instruments articulats i tecnologies quirúrgiques avançades i un sistema de visualització en tres dimensions d’alta definició.

Segons ha destacat Gloria Báguena, el principal avantatge per al pacient “es tracta d’un procediment mínimament invasiu, el qual afavoreix una recuperació més ràpida, evita complicacions i aminorex el dolor postoperatori. Tot açò es tradueix en una menor agressió quirúrgica, la reducció de les estades hospitalàries del pacient i un ràpid retorn a l’activitat habitual”.

De la mateixa manera també ha destacat que “la robòtica ajuda als cirurgians a la realització d’intervencions d’alta complexitat a través d’una cirurgia mínimament invasiva. A diferència de la cirurgia laparoscòpica, és més confortable, permet treballar en una situació més ergonòmica i realitzar la cirurgia amb major precisió”.

L’Hospital de La Ribera preveu pròximament realitzar cirurgies oncològiques de càncer colorectal i d’altres malalties de l’aparell digestiu i la paret abdominal assistides pel robot Hugo.

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com