Connect with us

Cultura

La Muixeranga d’Algemesí presenta un llibre que repassa els últims 50 anys de l’agrupació

L’agrupació de la Muixeranga d’Algemesí presenta el llibre “La Muixeranga d’Algemesí 1973-2023” al Museu de la Festa d’Algemesí el dimarts 5 de setembre.

“Aquest llibre ens convida a fer un viatge en el temps, ens transporta des d’uns orígens llunyans fins a l’actualitat, recupera històries personals imprescindibles per a entendre la Muixeranga, aporta nous testimonis rellevants sobre la crisi de 1973 i respon algunes qüestions que estaven per resoldre” expliquen des de l’agrupació. Fins a setze veus diferents han participat en aquesta publicació en la qual tracten d’explicar els orígens, la seua evolució, el seu significat i el simbolisme actual, la seua melodia i el seu llenguatge propi.

Jordi Bertran, Lluís Escartí Chaves, Joan Beltran, Josep Antoni Domingo, Lluís Escartí Carrasco, Eloi Miralles, Vicent Niclòs, Joan Guitart, Toni Bellon, Imma Cerdà, Fina Girbés, Nel·lo Pellisser, Francesc Pérez Moragón, Vicent Josep Escartí, Cristina Martí i Xavier Richart són els autors d’aquest llibre que repassa l’origen i la trajectòria de la Muixeranga.

El llibre està il·lustrat amb més d’un centenar d’imatges i fotografies de la Muixeranga, del fons documental del mateix ball i de l’Associació de Fotoaficionats d’Algemesí, els quals han col·laborat de forma desinteressada.

La presentació oficial serà a càrrec de l’equip de redacció del llibre, format per Joan Beltran, Lluís Escartí i Ferran Santos, així com per Marcos Castell, mestre de la Muixeranga, i Marga Landete, directora general adjunta de Música i Cultura Tradicional de l’Institut Valencià de Cultura. L’Institut Valencià de Cultura ha estat l’organisme públic que s’ha fet càrrec de la publicació d’aquest llibre, sense la col·laboració del qual no hauria pogut fer-se realitat.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com