Connect with us

Actualitat

Sanitat ultima una nova versió del Protocol d’atenció integral a les víctimes d’agressions sexuals de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat està ultimant una nova versió del seu Protocol d’atenció integral, sanitària i judicial a víctimes d’agressions sexuals de la Comunitat Valenciana, que incorporarà l’experiència adquirida a través del seguiment de l’aplicació del protocol que hi ha des del 2019.

Aquest protocol pretén donar resposta des de l’àmbit sanitari amb una perspectiva multidisciplinària, que inclou tots els àmbits de l’administració implicats en l’atenció a les víctimes d’agressions sexuals: sanitat, medicina forense, serveis especialitzats, jutjats, forces i cossos de seguretat.

“Per poder prevenir les agressions sexuals i atendre les víctimes és indispensable comprendre la dinàmica d’aquest fenomen, observar la tendència que segueix el nombre de víctimes, el perfil sociodemogràfic, així com l’evolució preocupant que s’ha viscut en els darrers anys amb casos d’agressions múltiples o menors. La nova versió del protocol incorpora totes les millores que l’experiència ens ha revelat”, ha explicat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez.

S’ha produït un increment significatiu del nombre de persones ateses al sistema sanitari per agressions o abusos sexuals. Tal és així, que l’any 2021 es van registrar 448 casos i l’any 2022 es van atendre 707 casos, fet que suposa un increment del 38%. Aquestes dades coincideixen amb les aportades des d’altres àmbits com el judicial o el forense.

Les dones representen el 91% del total d’agressions sexuals a la seqüència de dades dels anys 2019-2022 obtinguda per la comissió de seguiment del ‘Protocol d’atenció integral, sanitària i judicial a víctimes d’agressions sexuals de la Comunitat Valenciana’. El 2022 el grup d’edat més representat és el de 20 a 24 anys, seguit del grup de 15 a 19 anys i, en tercer lloc, el de 25 a 29 anys i, a poca distància, el grup de 10 a 14 anys.

La distribució geogràfica de les agressions sexuals ateses es concentra als departaments de salut que corresponen a les grans ciutats (Alacant, Castelló i València), al costat de les ciutats que són destinació turística i costa.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com