Connect with us

Actualitat

Sanitat insta a evitar els focus de cria de mosquit tigre per a impedir la seua proliferació

La Conselleria de Sanitat insta a evitar els focus de cria del mosquit tigre per a evitar la seua proliferació, a través d’una campanya de conscienciació dirigida a tota la població, i en la qual s’arrepleguen una sèrie de consells i mesures preventives l’objectiu de les quals és evitar les possibles picades d’estos insectes.

La finalitat és transmetre a tota la societat la importància de desenvolupar accions eficaces que eviten la propagació del mosquit tigre, ja que pot ser transmissor de determinades malalties, com el dengue, chikungunya o Zika.

Segons ha explicat la directora general de Salut Pública, Ruth Usó, “combatre el mosquit tigre és cosa de tots i per a tots. Per això, és molt important reunir esforços des de tots els àmbits de la societat i implicar institucions, entitats municipals i locals, així com la població en general, per a frenar la proliferació d’estos insectes”.

Per això, “a través d’esta campanya, des de la direcció general de Salut Pública volem traslladar determinats consells que són molt senzills i que a la llarga tenen una repercussió molt important, ja que contribuïxen a erradicar la presència d’esta classe de mosquit en la nostra Comunitat”, ha matisat Ruth Usó.

“Per a evitar possibles malalties transmeses pel mosquit tigre, a través de les picades, la mesura més eficaç és eliminar els focus de cria”, ha indicat la directora general. Cal assenyalar que, en el cas dels nuclis urbans, en un 70 % aproximadament, la proliferació d’este insecte es produïx en propietats privades, per la qual cosa la col·laboració de la ciutadania és essencial.

En este sentit, amb la finalitat d’arribar a tota la població, la campanya de sensibilització ‘La invasió del mosquit tigre’ es difondrà a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, a través del portal específic del mosquit tigre (https://mosquitigre.san.gva.es).

Consells eficients per a evitar focus de mosquit tigre

Amb l’objectiu d’aconseguir la supressió dels possibles focus de cria, la campanya posa l’accent en la importància d’evitar o mantindre secs aquells recipients que puguen acumular aigua en el seu interior, encara que siga en xicotetes quantitats.

També s’aconsella cobrir amb tela mosquitera els recipients que no es puguen buidar; buidar i llevar els plats dels tests quan s’acumule l’aigua; revisar periòdicament desguassos i canaletes; buidar les piscines inflables o mantindre netes i desinfectades amb clor les fonts ornamentals i piscines, etc.

A més, per a evitar les picades es recomana protegir-se en les hores de més activitat de mosquits; evitar l’ús de perfums, ja que poden atraure els insectes o aplicar repel·lents apropiats i autoritzats.

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com