Connect with us

Actualitat

Sanitat facilita l’obtenció de medicaments als ciutadans de la Comunitat Valenciana en altres països de la Unió Europea

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat el projecte europeu d’interoperabilitat de recepta electrònica per permetre als ciutadans de la Comunitat Valenciana accedir als medicaments recetats per un professional sanitari en la seua comunitat autònoma d’origen en qualsevol farmàcia d’un altre país de la Unió Europea (UE) adherit al servei Mi Salud@UE. Actualment, els països de la UE amb els quals es pot interoperar des d’Espanya són Croàcia, Finlàndia, Polònia i Portugal.

Per a això, és necessari presentar la targeta sanitària individual i un document identificatiu oficial amb fotografia (DNI o passaport), amb l’objectiu de ser correctament identificat. La targeta sanitària europea no és vàlida per recollir la medicació.

Abans que els medicaments siguen dispensats a la farmàcia d’un altre país,  li ha de presentar al ciutadà un document en l’idioma del país d’origen (espanyol) anomenat ‘Full d’informació al pacient’, on s’informa sobre el tractament de les seves dades personals al país de destinació on recollirà la medicació.

En aquest document s’explica la categoria de dades que es tracten, els seus fins, qui pot accedir a les seues dades, la base jurídica, durant quan temps i on es conserven les seues dades i drets.

Si, després de llegir el document, el ciutadà està d’acord amb el contingut, no és necessari que ho signe, donarà la seua conformitat verbalment i, en aquest moment, el farmacèutic ja podrà accedir a les seues dades d’identificació i a la seua medicació dispensable.

No es podran retirar medicaments en nom d’una altra persona (fill, cònjuge, pare, etc.) i només es podrà recollir medicació per a un mateix, sempre després de presentar la targeta sanitària individual i identificar-se amb DNI o passaport.

Excepcions i reemborsament

El ciutadà o ciutadana pot recollir qualsevol producte que li hagen recetat, excepte els medicaments estupefaents i psicotròpics, efectes i accessoris, vacunes individualitzades, fórmules magistrals i productes dietoterapèutics. Si se li ha recetat algun d’aquests productes, a l’oficina de farmàcia els podrà visualitzar, però no se’ls podrà dispensar.

En cas que un medicament disponible en un país de la UE no estigui disponible en un altre país de la UE o estiga comercialitzat amb una marca diferent, el farmacèutic li dispensarà un medicament equivalent.

En el moment de la dispensació, la farmàcia tindrà les dades de contacte del prescriptor per si fos necessari comunicar-se amb ell. En el cas de la Comunitat Valenciana, es facilitarà el telèfon de contacte del centre al qual està adscrit el professional sanitari que ha realitzat la prescripció.

En el moment de la dispensació, es pagarà el 100% del preu que tinga el producte en el país on s’estiga recollint i serà necessari sol·licitar el tiquet i la factura de la dispensació realitzada per, un cop de tornada a la comunitat autònoma, sol·licitar el reemborsament de la quantitat que corresponga.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com