Connect with us

Actualitat

Sanitat busca conscienciar sobre l’ús del preservatiu davant l’augment d’infeccions de transmissió sexual

La Conselleria de Sanitat posarà en marxa una nova campanya de conscienciació sobre la importància de l’ús del preservatiu com a mesura de protecció contra les infeccions causades per malalties de transmissió sexual.

Així ho ha anunciat la directora general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Ruth Usó, durant la 12a edició de l’entrega dels Premis CALCSICOVA, celebrada a la seu del Col·legi de Farmacèutics de València.

Durant la seua intervenció, Usó ha alertat que durant els últims anys s’ha produït a la Comunitat Valenciana “un lleuger increment en el nombre de casos de VIH i sífilis, i un augment important de casos d’altres infeccions de transmissió sexual (ITS) com ara gonorrea i clamídia.”

Concretament, mentre que en 2019 es van registrar 393 caos de VIH, el passat any es van comptabilitzar 464 (71 casos més). Durant el mateix període els nous casos de sífilis també han augmentat, de 455 en 2019 a 731 en 2022. (276 més). En gonorrea s’han passat de 1.432 a 2.091 (659 més), i en clamídia de 1.711 a 2.261 (550 més). La suma total és de 1.556 noves infeccions de transmissió sexual. “Per això és important apostar per la conscienciació, la prevenció i l’ús del preservatiu” conclou la directora general de Salut Pública.

La campanya es desenvoluparà des del 26 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra el SIDA, que es commemora l’1 de desembre. Així mateix, la seua difusió se centrarà en el transport públic, les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

A més, la directora general de Salut Pública ha recordat que la Comunitat Valenciana compta amb un dispositiu assistencial especialitzat en processos transmissibles compost pels centres d’informació i prevenció de la sida (CIPS), “en els quals els professionals especialitzats informen de manera confidencial i anònima qualsevol persona de tot allò que necessite saber sobre la infecció per VIH, la prevenció i la transmissió, així com sobre qualsevol altra infecció de transmissió sexual”, ha explicat.

El personal d’aquests centres detalla quines són les mesures preventives que s’han d’adoptar per a evitar la infecció pel VIH, així com el moment més adequat per a fer la prova de detecció de la infecció en cas que s’hagen mantingut pràctiques de risc. “Si el resultat revela que s’ha produït la infecció, el personal dels CIPS ajuda a afrontar el moment i ofereix a la persona l’accés al nivell d’atenció sanitària que requereix. També informa dels recursos existents —sanitaris, socials, legals, entitats del tercer sector— i ofereix consell per a evitar la reinfecció i la infecció d’altres persones”, ha detallat Ruth Usó. També en qualsevol centre de salut, els i les professionals d’Atenció Primària poden oferir informació, dur a terme les proves pertinents o derivar la persona al recurs específic més adequat.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com