Connect with us

Actualitat

Algemesí tindrà el primer nadal inclusiu de la seua  història 

 Nadal Inclusiu d’Algemesí és el nom de la campanya d’animació per a tota la família que tindrà lloc al llarg de les festes nadalenques amb el nom de “El Nadal, millor a Algemesí”.  (Consulta horaris en aquest ací)

La inauguració del Nadal d’Algemesí serà el dijous 7 de desembre a les 18.00 hores amb l’obertura de la pista de patinatge, la Fira de Nadal –gastronòmica i comercial– i l’encesa de llums que tindrà lloc al Parc Salvador Castell. La fira estarà oberta durant tot el pont de desembre, des del dijous fins al diumenge 10 de desembre,  i hi participaran les associacions benèfiques locals, es muntaran estands de gastronomia i comerç local i food trucks, i l’Espai Jove donarà detalls per als més menuts. 

Una vegada acabada la inauguració, començarà l’espectacle de llum, so i art «Lumbélula» i es farà un recorregut des del parc fins a la plaça Major, passant pel carrer de Sant Josep de Calassanç i el carrer de la Muntanya. En el moment en què s’arribe a la plaça, s’inaugurarà el betlem de la plaça Major i els xiquets de la Schola Cantorum cantaran nadales. Perquè tot el món tinga accés a veure-ho, s’habilitarà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda. 

La vesprada del divendres 8 de desembre hi haurà un espectacle de showcooking per part de La Cerveseta i el Bar Beer i, a més, l’Associació Napoleònica Valenciana farà una mostra i recreació històrica. L’endemà, dissabte 9 de desembre, de l’espectacle de showcooking s’encarregaran Guateke i The Sushi Room a les 12.00 hores i a les 20.30 h arribarà el torn de La Mesedora i, durant la vesprada, hi haurà una exhibició dels vehicles de la Policia Local d’Algemesí. Per a tancar el cap de setmana, els xiquets d’ADISALGE tocaran a la Trabukada el matí del diumenge i, en acabar, assistirem a una demostració de tall de pernil a càrrec de Sabor Umami. 

El 16 de desembre a les 10.00 h s’inaugurarà la Fira del Llibre al Parc Salvador Castell, on participaran les llibreries locals, editorials, autors locals i es faran activitats com animacions lectores i firma de llibres. 

A continuació, el dia 22 de desembre a les 18.00 h s’inaugurarà la Caseta del Pare Noel en la plaça del Mercat, que es podrà visitar fins al 24 a les 20.30 h. El dissabte 23 tindrà lloc el musical  «Viatge a Oz» al Teatre Municipal, seguit del teatre infantil nadalenc «El Cascanueces» el 27 de desembre al parc Salvador Castell i l’espectacle musical «Mickey: persiguiendo un sueño» a càrrec de Malatesta Teatre, el 28 de desembre a la plaça del Teular. 

El 29 de desembre a les 20.30 a la plaça Major es donarà el tret d’eixida de la tradicional carrera de Sant Silvestre. Per un altre costat, aquest mateix dia a les 11.00 h el mag Larsen farà un espectacle de màgia i globoflèxia, i l’últim dia de l’any, el 31 de desembre d’11.00 a 13.00 h, campanades i festa infantil a la plaça Major. 

Les primeres activitats del 2024 seran el 3 de gener amb la celebració de l’Expo Fira Jove de 10.00 a 20.30 h al parc Salvador Castell on es prepararan atraccions, unflables i activitats infantils. De 16.00 a 18.00 h hi haurà horari silenciós per a persones amb hipersensibilitat sensorial. 

El 4 de gener, arriba un dels actes més esperats pels xiquets, es farà l’entrega de cartes als ambaixadors reials a la plaça Major. De 17.30 a 18.00 h serà l’horari d’entrega silenciosa per a persones amb hipersensibilitat sensorial i a les 18.00 h l’espectacle musical i posterior entrega de cartes. A més, s’habilitarà una cua preferent per a xiquets amb diversitat funcional. 

Com a colofó de tota aquest intens programa nadalenc, la Nit de Reis d’Algemesí. El programa d’actes s’iniciarà amb la recepció a Ses Majestats a l’hangar de piragües del riu Xúquer i, en acabar, es farà un recorregut pels carrers de la ciutat. Tot seguit, a les 18.30 h començarà la Cavalcada de Reis d’Algemesí, que també tindrà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda en la plaça Major. Tot seguit, a les 20.00 h s’iniciarà l’espectacle i la salutació a Ses Majestats a la plaça Major i també s’habilitarà una cua preferent per a xiquets amb diversitat funcional.  

Nadal Inclusiu d’Algemesí

S’habilitarà una cua preferent en diversos espectacles per a evitar llargues esperes que generen nerviosisme i alteren el comportament dels xiquets amb necessitats específiques. Així, hi haurà cua preferent habilitada en la caseta del Pare Noel els dies 22, 23 i 24 de desembre a la plaça del Mercat; en l’entrega de cartes als ambaixadors reials el dia 4 de gener; i al finalitzar la Cavalcada de Reis per a poder saludar a Ses Majestats a la plaça Major. Per a poder accedir a ella, s’haurà de mostrar la corresponent targeta acreditativa emesa per l’administració. 

També es tindran en compte les necessitats dels xiquets amb hipersensibilitat sensorial, per això, en l’acte d’entrega de cartes es reservarà un tram silenciós de 17.30 a 18.00 hores i en la Cavalcada de Reis es restringirà la llum i la música al seu pas pel primer tram del carrer dels Arbres, que serà un espai de baixa intensitat sonora i lumínica, per la qual cosa, l’Ajuntament d’Algemesí fa una crida a la comprensió i demana que es respecten les distàncies, els espais reservats i les cues preferents perquè tots els xiquets i xiquetes de la ciutat puguen disfrutar del Nadal sense barreres. 

La pista de patinatge, que està ubicada al Parc Salvador Castell, obrirà del 7 de desembre al 7 de gener i també oferirà un tram horari de matí i de vesprada amb aforament reduït, per tal d’evitar aglomeracions i un excés de sobrecàrrega estimular als xiquets amb TEA. També hi haurà un tram silenciós en l’Expo Fira Jove el 3 de gener, que com a novetat es farà a l’aire lliure al Parc Salvador Castell, amb unflables de grans dimensions. 

Per a garantir unes festes inclusives per a les persones i xiquets amb mobilitat reduïda, els escenaris on puguen pujar els xiquets també comptaran amb rampes de pujada i baixada, i els principals esdeveniments (inauguració del betlem, musicals al carrer, Sant Silvestre, entrega de cartes i cavalcada reis) tindran espais reservats. 

Pel que fa a les persones celíaques, també s’ha tingut en compte que els caramels i llepolies que s’entreguen en diversos actes siguen sense gluten.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com