Connect with us

Actualitat

PP i PSPV visions enfrontades en la participació electoral del 9J a Algemesí

La participació en les eleccions al Parlament Europeu a la ciutat d’Algemesí ha sigut superior a la mitja autonòmica i estatal. A pesar d’això, Marta Trenzano, portaveu del PSPV a l’Ajuntament, afirma que el trasllat dels col·legis electorals de Blasco Ibañez i la Casa de la Música ha afectat negativament en la participació.

Dies després de la cita electoral, els partits majoritaris al consistori han mostrat postures contràries respecte a la participació. Per una banda, des del Partit Popular, han expressat la seua satisfacció, ja que la participació en la ciutat d’Algemesí ha sigut del 54,03% quasi un punt més alt que a la Comunitat Valenciana (53,60%) i més de 4 punts que al conjunt nacional (49,21%).

A pesar d’això, Marta Trenzano portaveu del PSPV d’Algemesí ha explicat que “un 27, 8% dels veïns que abans votaven a la Casa de la Música i un 25% dels veïns que abans votaven en Blasco Ibáñez, no van anar a votar. Mentre que en altres col·legis aquestes xifres tan altes no es donen. Per exemple, a l’Ajuntament només va baixar un 9,40% la participació o un 18,89% a la Biblioteca”. Aquesta disminució, senyala Trenzano que és conseqüència “d’allunyar les urnes de la ciutadania dels barris perifèrics”.

Cal recordar que la Casa de la Música i l’escola Blasco Ibañez han deixat de ser col·legis electorals i els usuaris d’aquests espais es van traslladar al Centre Polivalent Verge de la Salut. El principal motiu d’aquest canvi, han explicat des de l’equip de govern és que aquests espais “tenien escasses condicions d’accessibilitat, ventilació, aforament i climatologia”.

Per tal de facilitar el desplaçament dels electors, es va habilitar un autobús de línia en horari de 9:00 a 14:00 h que va ser utilitzat per un centenar de persones.

No obstant això, la portaveu socialista destaca “sabem que les eleccions europees són les que alberguen una participació menor, no sols a Algemesí, sinó en tota Espanya. Però ací no estem parlant d’això. Estem parlant que aquells barris en els quals la participació més ha baixat respecte als altres, són aquells en els quals les urnes van ser allunyades de la ciutadania”.

Una visió diferent és la de José Javier Sanchis, alcalde de la ciutat “és evident que el canvi de col·legis no ha tingut influència en la participació, ja que al Centre Polivalent han acudit 1.770 votants habituals (52,40%), mentre que els antics votants de la Casa de la Música que s’han desplaçat han sigut 1.932 (52,40%) i els antics votants de Blasco Ibañez 2.111 (53,38%)”.

Per altra banda, Trenzano ha demanat que es milloren les instal·lacions, “tenint en compte que hi ha 3 o 4 convocatòries electorals en una legislatura, es podria anar condicionant els col·legis de Blasco Ibáñez i de la Casa de la Música amb aire. A més, d’aquesta manera, l’alumnat i el professorat d’aquests centres els podrien gaudir durant tot el curs”.

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com