Connect with us

Actualitat

La muixeranga d’Algemesí celebra el seu 50 aniversari

La muixeranga d’Algemesí, al llarg de tot aquest any es troba de celebració, ja que l’agrupació celebra el seu cinquanta aniversari de la seua refundació en l’any 1973.

Per commemorar aquest aniversari, tant des de l’Ajuntament de la ciutat, com els membres de la muixeranga d’Algemesí i representants dels diferents balls que conformen les festes de la Mare de Déu de la Salut, es van donar cita al monument de la muixeranga, ubicat a l’avinguda de la Generalitat, per tal d’inaugurar una placa per recordar aquesta celebració.

Marcos Castell, mestre de la Muixeranga d’Algemesí va explicar que “vaig estar quan van inaugurar el monument en el 25 aniversari i hui tornar a repetir aquell dia sent mestre de la muixeranga és tot un orgull”.

En l’acte d’inauguració, José Javier Sanchis, alcalde de la ciutat, va aprofitar l’ocasió per a expressar “hui és un dia per commemorar aquell dia que es va refundar la muixeranga i es va constituir formalment com associació. És un dia per a agrair als muixeranguers que han estat, estan presents i que vindran”.

Durant l’esdeveniment es va aprofitar l’ocasió per agrair la llavor dels quatre mestres que ha tingut l’agrupació des de l’any 1973, Tomàs Pla, Juan Beltran, José Donat i Marcos Castell.

La muixeranga d’Algemesí és un ball arrelat en la història de la ciutat d’Algemesí i que ha format part de les festes de la Mare de Déu de la Salut. No obstant això, l’any 1973 es va refundar el ball tal com es coneix hui en dia.

Per aquest motiu, al monument de la muixeranga, inaugurat durant el 25 aniversari, s’ha aprofitat l’ocasió per col·locar una nova placa commemorativa dels ja 50 anys de l’agrupació.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com