Connect with us

Actualitat

L’IES Bernat Guinovart se solidaritza amb el poble palestí

Professors i alumnes de l’IES Bernat Guinovart se solidaritzen amb el poble palestí a la franja de Gaza que viu una nova escalada de violència després de l’atac per sorpresa de les milícies de Hamàs enfront civils israelians.

Des del centre condemnen l’ús de violència, qualsevol conflicte armat i la mort de civils. Davant aquesta situació el personal docent i alumnat d’aquest centre educatiu han guardat un minut de silenci en solidaritat de les víctimes innocents que s’han produït des del 7 d’octubre i han publicat el següent manifest.

Manifest IES Bernat Guionvart

“Hui fa un més que les milícies de Hamàs atacaren per sorpresa a civils israelians causant 1.400 mots, innombrables ferits i segrestat a 200 persones. No cal dir que repudiem clarament l’ús de la violència i la mort de civils en qualsevol conflicte armat, tal i com hem vingut denunciant també aquest fet en la guerra d’Ucraïna.

Però aquesta injusta acció no pot convertir-se en excusa per castigar col·lectivament i indiscriminadament al poble palestí de la franja de Gaza, que ja vivia una situació totalment injusta i que ara està sent massacrat. Israel ha desobeït de sempre les resolucions de l’ONU que exigeixen la creació d’un Estat Palestí i el retorn dels territoris ocupats il·legalment, però la reacció que ha tingut a l’atac que ha sofert sobrepassa tot el que hem vist fins ara.

Estem veient com un estat que s’anomena democràtic es creu en el dret de bombardejar escoles, hospitals, camps de refugiats, edificis civils, i massacrar a una població que ell ha empresonat en un gran camp de concentració a l’aire lliure. Res d’això pot considerar-se una acció militar ni l’exercici de la legítima defensa.

Les últimes xifres parlen de 9.700 morts, 4.000 dels quals són xiquets i xiquetes i se suposa que els cadàvers de 1.200 encara es troben sota les runes dels edificis. Cada deu minuts mor un xiquet o xiqueta a Gaza. Tal i com el portaveu d’UNICEF ha explicat molt gràficament “Gaza s’ha convertit en un gran cementeri per als infants”.

Com és això possible? Que els i les joves de Gaza, igual d’innocents que nosaltres que estem ací, tenen menys dret a la vida que nosaltres? Si algú, pels motius que fora bombardejara el nostre institut, les nostres cases, el nostre centre de Salut d’Algemesí… no voldríem que la resta del món protestara?

Clar que voldríem, i això és el que estem fent ara ací nosaltres, solidaritzar-nos amb els xiquets i xiquetes de Gaza, amb els i les joves de la nostra edat que ara deurien estar com nosaltres, en classe, estudiant per al futur i no, en el millor dels casos, en un refugi, o simplement morts sota una pila de rajoles i ferros.

Per això, l’alumnat i tota la comunitat educativa de l’IES BERNAT GUINOVART anem a guardar un minut de silenci en solidaritat amb totes les víctimes innocents que s’han produït des del dia 7 d’octubre, i anem a reclamar amb eixe silenci l’alliberament dels ostatges i sobretot, anem a reclamar que s’acabe el genocidi que s’està perpetrant contra el poble palestí de Gaza i que els responsables d’aquets crims de guerra siguen posat a disposició judicial per a ser jutjat.

Guardem ara escrupolosament un minut de silenci.”

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com