Connect with us

Actualitat

L’IES Bernat Guinovart celebra la XV edició de les jornades d’FP

Tretze empreses i personal autònom participaran en la XV edició de les jornades d’FP que organitzat l’IES Bernat Guinovart durant els dies 18,19 i 20 de desembre.

A través de catorze ponències i exposicions les empreses i professionals participants expliquen a l’alumnat a què es dediquen les seuen empreses, com processos de fabricació innovadors o la importància de la connexió entre el món laboral i el món educatiu. Però no sols són unes jornades pensades per a servir d’aparador del món empresarial, perquè ells i elles coneguen de primera mà que es fa fora dels murs de l’institut, sinó també per a proporcionar a l’alumnat instruments i orientacions que els siguen útils a l’hora de presentar-se amb garanties d’èxit davant els i les empresàries que els contractaran.

Com explica el director del centre, Juan Francisco del Amor “els Departaments han dissenyat unes jornades clarament bidireccionals, unes jornades que servisquen tant per a que les empreses arriben a l’alumnat, com també per a facilitar a l’alumnat habilitats instrumentals que els ajuden a integrar-se fàcilment en el món laboral quan acaben amb l’institut, ja que no sols els hem de proporcionals coneixements tècnics, sinó també habilitats socials, formem persones”.

El món de l’automoció, de la fabricació mecànica, dels ascensors, de l’electrònica, de l’automatització, de les auditories, de l’orientació laboral i, fins i tot, de la psicologia del treball, es farà present al nostre institut els propers dies 18, 19 i 20 en aquestes XV Jornades FP. Importants empreses d’aquests àmbits com GREFUSA, NEUVAL, IMPORTACO o SPS ROBOTICS, entre moltes altres, tindran eixa oportunitat d’informar i motivar al nostre alumnat que en un futur no massa llunyà seran els seus treballadors i treballadores.

Els sis Departaments organitzadors (Formació i Orientació Laboral, Administratiu, Agrària, Mecanitzat, Manteniment i Robòtica) han escollit acuradament aquestes empreses. Cal dir que en un mercat laboral on les empreses no estan exemptes de problemes a l’hora de trobar mà d’obra qualificada, la participació en aquest tipus de jornades és molt demandada per moltes. De fet, la Cap d’Estudis de Formació Professional, Carolina Fuster, és molt il·lustrativa al respecte: “la majoria d’empreses fa uns anys et feien un favor si venien, ara més bé els fas tu el favor invitant-los a participar”.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com