Connect with us

Actualitat

Els Joves Socialistes de la Ribera del Xúquer presenten el Fòrum Jove Ribera

Els Joves Socialistes de la Ribera del Xúquer han celebrat la primera edició del Fòrum Jove Ribera. Un esdeveniment que tingué lloc el passat dissabte 18 de maig a la seu del PSPV-PSOE d’Algemesí i tenia com a tema principal les eleccions al Parlament Europeu, per a motivar la participació i apropar les institucions europees a la ciutadania.

La iniciativa dels Joves Socialistes de la Ribera del Xúquer, el Fòrum Jove Ribera naix amb la finalitat d’oferir als joves un espai per parlar de política, aprendre, compartir reflexions i generar debats, per a poder elaborar un argumentari clar i potent posteriorment, siga per part de l’agrupació o a escala individual.

El Fòrum Jove Ribera té un format dinàmic i interactiu. Consta d’una primera tanda d’intervencions que permeten traçar les primeres pinzellades respecte a la temàtica proposada
i posar en relleu els aspectes més importants. La segona part de l’acte és un debat obert en què els assistents i els ponents profunditzen més en les qüestions abans plantejades o en proposen de noves.

Aquesta primera edició ha girat entorn de la importància i la repercussió que tenen les institucions europees en la ciutadania i, especialment, en els joves. També es va explicar quines són les competències del Parlament Europeu i de quina manera influeixen en els governs estatals i nacionals, posant en primera línia de debat aspectes socials i econòmics que tant preocupen a la joventut.

En paraules del Secretari general Rafa Lluch: Espanya és part i molt important de la Unió Europea, els i les joves hem de decidir en estes eleccions i al PSOE ho tenim molt clar, volem seguir amb els programes Erasmus, volem lleis que vagen dirigides cap a una transició ecològica justa, volem que el feixisme i el populisme no entren en les institucions i per això és important que el socialisme europeu siga la primera força política en estes eleccions.

En la primera part van intervindre els companys Ana María Zahonero i José Luis Bravo, el secretari general del PSPV de la Ribera, Carles Arques, i també el secretari general Joves Socialistes del País Valencià, Benja Mompó. Tot seguit, van passar a la tanda de debat en què els assistents es van mostrar molt participatius. Finalment, a tall de conclusió, el secretari general de Joves Socialistes d’Espanya, Víctor Camino, va intervindre per a posar punt final a l’acte.

Després d’aquesta primera jornada, els Joves Socialistes de la Ribera del Xúquer asseguren que hi haurà més edicions del Fòrum Jove Ribera amb temàtiques diferents, ja que aquest és un espai enriquidor que facilita la participació activa de la gent jove en la política.

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com