Connect with us

Actualitat

L’Hospital de La Ribera incorpora la Intel·ligència Artificial per a la detecció precoç del càncer de pròstata

L’Hospital Universitari de La Ribera ha implementat tecnologia basada en intel·ligència artificial (IA) per a millorar la detecció precoç del càncer de pròstata. 

El programari QP-Prostate, que ha incorporat l’Hospital d’Alzira, és una ferramenta avançada dissenyada per a l’anàlisi d’imatges de ressonància magnètica multiparamètrica que ajuda a la detecció del càncer de pròstata en la seua etapa inicial i que millora significativament el pronòstic i tractament de la malaltia.

Per a Eva Llopis, cap del servici de Radiologia de l’Hospital de La Ribera, qui ha dirigit el projecte, juntament amb l’àrea de radiologia d’abdomen, “esta adquisició és un pas significatiu en la lluita contra esta malaltia, que, actualment, continua prevalent en la població masculina”. 

El càncer de pròstata és el segon càncer més freqüent en homes, i s’estima que 1 de cada 8 serà diagnosticat amb esta malaltia, incidència que a més va en augment. La ressonància magnètica s’ha establit com l’estàndard de diagnòstic en l’atenció d’estos pacients.

Eva Llopis ha afirmat que “la necessitat d’innovar es torna més evident tenint en compte que, des que es realitza l’estudi de ressonància magnètica, previ a la biòpsia, seguint les noves guies clíniques de diagnòstic de càncer de pròstata, el volum de proves que es realitzen s’ha triplicat en l’última dècada”. “Tal és així -ha precisat- que hem passat de realitzar 200 exàmens anuals de pròstata a l’Hospital de la Ribera en la dècada de 2010, a aproximadament 600 l’any 2023, la qual cosa implica un important increment imporante en l’activitat per als radiòlegs”.

Esta nova ferramenta, dissenyada per una empresa valenciana, compta amb la certificació CE de la Unió Europea i l’aprovació UKCA del Regne Unit.

Un projecte d’innovació

La doctora Llopis ha explicat que esta nova ferramenta “forma part d’un projecte d’innovació, ja que l’Hospital de la Ribera disposa a més de 3 sistemes de ressonància magnètica, tots de recent adquisició, dos de 1,5T i un altre de 3T que disposen de noves plataformes d’acceleració de seqüències, tecnologia ‘Smart speed AI’, que permeten augmentar la resolució i la qualitat diagnòstica”.

En este sentit, la cap de Radiologia ha manifestat que “la intel·ligència artificial ens permet, també, millorar el procés de biòpsies guiades per la fusió d’imatge ecografia-ressonància magnètica, en col·laboració amb el servici d’Urologia, gràcies a les ferramentes de segmentació automàtica, que facilita el guiat de la biòpsia millorant els resultats de les mateixes i accelerant tot el procés diagnòstic per a poder fer finalment un tractament precoç i personalitzat”.

 “Les seqüències d’acceleració de ressonància magnètica, juntament amb el programari QP-Prostate, oferixen beneficis significatius en la millora de la precisió diagnòstica, l’eficiència operativa i la qualitat de la cura del pacient, la qual cosa es traduïx en millors resultats clínics i una millor experiència per al pacient”, ha conclòs..

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com