Connect with us

Actualitat

Habitatge inicia la demolició del grup de vivendes al barri del Raval

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), iniciarà la setmana que ve les obres de demolició del grup d’habitatges de la Generalitat el Raval d’Algemesí.

Es tracta d’un grup format per un centenar d’habitatges en estat de ruïna que no oferixen condicions per a ser habitats. Durant anys s’han produït conflictes successius en els blocs, per la qual cosa la Generalitat i l’Ajuntament van acordar demolir-lo per a donar resposta a les demandes veïnals.

Les dos administracions van analitzar les opcions per a propiciar una millora en esta zona d’Algemesí amb la finalitat de resoldre l’actual problemàtica social i de seguretat que oferix l’immoble, en un estat greu de deterioració.

Segons l’informe tècnic realitzat, el valor de les reparacions necessàries que retornarien estabilitat, seguretat, estanquitat i consolidació estructural a l’edifici supera el límit del deure normal de conservació. Per tant, conclou que l’edifici es troba en situació legal de ruïna.

Esta setmana se signava l’acta de replanteig de l’obra, per la qual cosa l’empresa adjudicatària iniciarà en breu els treballs inicials que comprenen el clos perimetral, la senyalització de l’obra, la instal·lació de mitjans auxiliars fixos i la revisió d’instal·lacions, per a continuar la retirada de fem, mobiliari i estris acumulats a l’interior de l’edifici. Després tindrà lloc la retirada d’elements de banys i cuines. Tots estos treballs es realitzen manualment per a minimitzar les molèsties als veïns.

Les obres de demolició tenen un termini total previst de sis mesos. A mitjan mes de gener és quan es preveu iniciar els treballs de demolició de l’estructura amb maquinària de demolició.

Com que els treballs de demolició poden ser realitzats de maneres molt diverses segons les tècniques d’execució emprades pel contractista, estes tècniques seran les que determinaran els terminis. L’empresa adjudicatària també s’ha fet càrrec de la redacció del projecte d’enderrocament. El cost total de l’actuació és de 520.480 euros (IVA inclòs).

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com