Connect with us

Actualitat

El govern central destinarà 13 milions per a modernitzar la Séquia Reial del Xúquer

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) a través de la Societat Mercantil d’Infraestructures Agràries (SEIASA) han firmat un acord amb la comunitat de regants de la Séquia Reial del Xúquer per a fer eficients les zones regades i estalviarà aigua per a l’Albufera.

Aquesta actuació naix de la necessitat de proporcionar major quantitat i qualitat a l’aigua del parc natural de l’Albufera, gràcies a l’estalvi generat per la modernització i beneficiarà a 2.629 regants que cultiven 723 hectàrees de cítrics, arròs i fruiters d’os en els municipis d’Algemesí i Silla.

L’addenda firmada al conveni subscrit es destinaran un total de 13 milions d’euros per a modernitzar els sectors 25, 29 i 41. Aquest projecte, denominat “Obres Mediambientals i d’adequació de les xarxes de transport i distribució dels sectors 25, 29 i 41 de la Séquia Reial del Xúquer”, comptava ja amb un pressupost de més de 9,5 milions d’euros, quantitat que amb l’addenda firmada s’incrementa en 3,5 milions d’euros per a fer front a la pujada de preus derivants de la situació dels mercats i l’augment generalitzat dels costos de les matèries primeres i materials en l’últim any.

Entre les diverses accions que desenvoluparan, es contempla la instal·lació de capçals de reg amb filtració i aquells casos que siga necessari, seran energitzats amb instal·lacions fotovoltaiques. Així mateix, es facilitarà la pràctica de l’agricultura ecològica i el policultiu, amb la implementació de punts de presa d’aigua sense abonament i al llarg de les xarxes de transport i distribució.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com