Connect with us

Actualitat

El departament de salut de la Ribera organitza un cicle de tallers de criança positiva

El departament de salut de la Ribera ha organitzat, en col·laboració amb diferents organitzacions, un cicle de tallers enfocats en la criança positiva, dirigit a pares i mares amb fills de 0 a 3 anys. Estos tallers es desenvoluparan durant el primer trimestre de l’any a Algemesí, Benifaió i Cullera.

La criança positiva, segons UNICEF, engloba pràctiques que fomenten el desenvolupament, benestar i creixement saludable i harmoniós dels xiquets i adolescents.

Este cicle ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre diverses organitzacions; el centre de salut pública d’Alzira del departament de la Ribera, els ajuntaments d’Algemesí, Benifaió i Cullera, la Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Associació Amaranta.

Els tallers que s’inauguren este pròxim divendres, 12 de gener, a Algemesí i es prolongaran fins a març en els tres municipis, s’impartiran per professionals de l’àmbit sanitari, educatiu i de servicis socials de les organitzacions col·laboradores.

Amparo Ródenas, especialista en salut comunitària del Centre de Salut Pública d’Alzira, ha destacat la importància del període entre 0 i 3 anys en el desenvolupament infantil, “ja que és crucial per a la formació de les bases fonamentals de la persona, com el llenguatge, habilitats socials, capacitats cognitives i el desenvolupament emocional i psíquic.”

Com ha explicat Amparo Ródenas, “tot el que fem en els nostres primers anys pot millorar la seua salut i benestar per a tota la vida”.

En concret s’impartiran entre 8 i 9 tallers en cadascun dels tres municipis al llarg del primer trimestre que abordaran temàtiques com la creació de la inclinació i els vincles familiars; el control de les pantalles; l’activitat física i el joc; el descans i el somni; l’alimentació saludable; la salut pediàtrica, i l’organització del temps, entre altres.

Objectius del cicle

Amparo Buendía, directora del Centre de Salut Pública d’Alzira, s’ha referit a diversos dels objectius que perseguixen estos tallers, “com facilitar a les famílies estratègies per a construir una dinàmica de convivència familiar i desenvolupar models parentals adequats”. I ha afegit que “també es busca promoure coneixements per a la criança basant-se en les experiències dels participants”.

A més, el cicle té com a finalitat possibilitar la cohesió entre famílies, educadors i personal sanitari en el procés d’aprenentatge, així com fomentar la creació de xarxes de suport entre els participants.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com