El departament de salut de la Ribera ha organitzat, en col·laboració amb diferents organitzacions, un cicle de tallers enfocats en la criança positiva, dirigit a pares i mares amb fills de 0 a 3 anys. Estos tallers es desenvoluparan durant el primer trimestre de l’any a Algemesí, Benifaió i Cullera.
La criança positiva, segons UNICEF, engloba pràctiques que fomenten el desenvolupament, benestar i creixement saludable i harmoniós dels xiquets i adolescents.
Este cicle ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre diverses organitzacions; el centre de salut pública d’Alzira del departament de la Ribera, els ajuntaments d’Algemesí, Benifaió i Cullera, la Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Associació Amaranta.
Els tallers que s’inauguren este pròxim divendres, 12 de gener, a Algemesí i es prolongaran fins a març en els tres municipis, s’impartiran per professionals de l’àmbit sanitari, educatiu i de servicis socials de les organitzacions col·laboradores.
Amparo Ródenas, especialista en salut comunitària del Centre de Salut Pública d’Alzira, ha destacat la importància del període entre 0 i 3 anys en el desenvolupament infantil, “ja que és crucial per a la formació de les bases fonamentals de la persona, com el llenguatge, habilitats socials, capacitats cognitives i el desenvolupament emocional i psíquic.”
Com ha explicat Amparo Ródenas, “tot el que fem en els nostres primers anys pot millorar la seua salut i benestar per a tota la vida”.
En concret s’impartiran entre 8 i 9 tallers en cadascun dels tres municipis al llarg del primer trimestre que abordaran temàtiques com la creació de la inclinació i els vincles familiars; el control de les pantalles; l’activitat física i el joc; el descans i el somni; l’alimentació saludable; la salut pediàtrica, i l’organització del temps, entre altres.
Objectius del cicle
Amparo Buendía, directora del Centre de Salut Pública d’Alzira, s’ha referit a diversos dels objectius que perseguixen estos tallers, “com facilitar a les famílies estratègies per a construir una dinàmica de convivència familiar i desenvolupar models parentals adequats”. I ha afegit que “també es busca promoure coneixements per a la criança basant-se en les experiències dels participants”.
A més, el cicle té com a finalitat possibilitar la cohesió entre famílies, educadors i personal sanitari en el procés d’aprenentatge, així com fomentar la creació de xarxes de suport entre els participants.
You must be logged in to post a comment Login