Connect with us

Actualitat

El Consorci de la Ribera inicia un tractament aeri contra la mosca negra

Al llarg de tota una jornada, s’ha desenvolupat un tractament aeri en 15 punts de difícil accés del riu Xúquer amb la finalitat d’evitar la proliferació d’insectes com el mosquit tigre, mosquit comú i mosca negra.

Des del Consorci de la Ribera es desenvolupa de forma conjunta amb els municipis d’aquesta comarca un treball de col·laboració i coordinació de tractament aeris anuals amb la finalitat de reduir al màxim la presència de la mosca negra.

“Els mosquits i la mosca negra no saben de termes municipals, és per això que un servei supramunicipal en pràcticament tots els municipis de la Ribera és fonamental per a controlar el màxim possible este tipus de plagues” expliquen des del Consorci de la Ribera.

El tractament aeri s’ha realitzat el dimarts dos juliol amb un helicòpter en punts de difícil accés del riu Xúquer que permet complementar el tractament habitual que es pot fer al riu mitjançant medis terrestres.

A diferència dels mosquits que crien en acumulacions d’aigua estancada o parada, la mosca negra pon els ous i desenvolupa les seues larves en cursos d’aigua corrent, i la zona d’aigua corrent més important de la Ribera és el riu Xúquer.

El producte emprat en aquests tractaments aeris és el Bacillus Thuringiensis, per tant, un producte biològic, no químic i que no afecta en absolut ni a la qualitat de l’aigua ni a la flora o fauna del riu. Donada la total seguretat ambiental i sanitària d’aquest producte els organismes responsables del riu i les autoritats ambientals autoritzen el seu ús en un lloc el nostre riu Xúquer.

El president del Consorci de la Ribera, Josep Mur Díaz-Hellín; la presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Paqui Momparler; Amparo Giner Lorenzo, vicepresidenta de la Mancomunitat de la Ribera Baixa i Carmen Pérez Gaspar, presidenta del consell agrari de Sueca han estat presents a les actuacions aèries.

Continue Reading
Publicitat
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com