Connect with us

Actualitat

Algemesí promou cursos de primers auxilis en els centres escolars a través de la Creu Roja

La Regidoria d’Educació, juntament amb la Creu Roja, han portat a terme una campanya de prevenció i primers auxilis adreçats a tot l’alumnat des de primer fins a sisé de primària de pràcticament tots els centres de la ciutat, públics i concertats, inclòs el centre d’Educació Especial.

S’han impartit un total de 73 tallers, un per aula, en els quals quasi 1600 menuts han aprés a respondre davant una situació de perill amb una altra persona. Aprenen a comprovar si està o no conscient, com col·locar-la i, sobretot, com demanar ajuda al 112.

Carmina Gómez, regidora d’Educació, ha afirmat: «Som conscients de la necessitat d’implantar esta classe d’iniciatives que ajuden a la formació complementària dels alumnes en qüestions importants de la vida diària».

Segons Virgina Garrigo, professional encarregada dels tallers, l’objectiu principal és que els menuts sàpien reconéixer eixa situació d’emergència el més ràpid possible.

«El més important és ensenyar els menuts a demanar ajuda de forma ràpida i saber com cridar al 112 amb les indicacions adequades perquè l’avís siga efectiu», assegura Garrigo.

Els tallers s’adapten a l’edat de l’alumnat, i en cadascun d’ells es pretén aconseguir un objectiu. Durant la classe els xiquets no sols reben la informació, sinó que a més fan alguna pràctica amb el company.

També es busquen mecanismes perquè els menuts no obliden les diferents maniobres que haurien de realitzar, sàpien cridar des d’un telèfon bloquejat i quines indicacions han de donar al 112 perquè puguen enviar ajuda.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com