Connect with us

Actualitat

Algemesí intensifica les relacions amb Copal per a cobrir les necessitats del sector

José Javier Sanchis, alcalde d’Algemesí; Marcos Giner, regidor d’Agricultura i Medi Ambient; Borja Revilla, regidor d’Urbanisme i Vies Públiques; i Kiko Reinoso, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, han visitat les instal·lacions de la cooperativa citrícola Copal. Una visita que ha servit per intensificar les seues relacions i poder donar resposta més eficaçment a les necessitats del sector agrícola. A continuació, han pogut conéixer i entendre el funcionament de la fàbrica, així com el procediment que seguix la fruita des del moment en què entra fins que ix cap al supermercat.

Sobre l’empresa i la seua importància en l’economia de la localitat, José Javier Sanchis ha afirmat: «esta cooperativa agrícola d’Algemesí és un emblema, un motor econòmic de la nostra ciutat i de la taronja valenciana. Des de l’Ajuntament, el que podem fer és estar al seu costat i donar-los suport a través dels mitjans dels quals disposem. No podem oblidar que està formada per socis, gran part dels quals són llauradors algemesinencs i, per tant, hem d’ajudar-los també».

En matèria d’ajudes, l’Ajuntament d’Algemesí i Copal han signat un conveni de col·laboració, a través del qual esta nova temporada destinaran uns 60.000 euros a ajudar al llaurador algemesinenc per a contribuir a l’estimulació del brotat, el tractament de la negreta en el caqui i la taronja, la malla per a la recollida de la fulla del caqui, la renovació de plantons, etcètera.

Seguint amb la càrrega fiscal que suposa per als llauradors mantindre les seues terres, l’Ajuntament aplicarà enguany la primera rebaixa d’impostos de la legislatura amb una reducció del coeficient que s’aplica a l’IBI rústic, rebaixant-lo del 0,65 al 0,60. Això implicarà que entre 30.000 i 40.000 euros es quedaran en les butxaques dels agricultors. «També estarem al costat del llaurador amb la rebaixa d’impostos del 5% del coeficient de l’IBI rústic, que s’aplicarà durant el 2024 en tots els rebuts», ha assegurat l’alcalde.

Vicente Bomboí, president de la cooperativa Copal, explica: «era necessari que l’Ajuntament coneguera de primera mà allò que fem, tant al camp com ací a les nostres instal·lacions, coneguera les inquietuds de la cooperativa en els seus socis i que l’agricultura local està representada en gran part pel que és Copal».

Finalment, Marcos Giner, regidor de l’àrea, ha dit: «Ha sigut una visita molt profitosa a una institució centenària que dona de menjar a moltes famílies. També hem vist que Copal ha sabut introduir molt bé el caqui i ara estan en el procés de l’alvocat, un producte que està molt de moda i molt demanat en el mercat».

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com