Connect with us

Actualitat

Algemesí aprova una rebaixa de l’IBI rústic per a 2024

La reducció de la pressió fiscal als llauradors d’Algemesí començarà a aplicar-se l’any 2024. El tipus impositiu baixarà l’any que ve del 0,65 al 0,60, el que suposarà que l’Ajuntament deixe d’ingressar vora 30.000 euros que es quedaran en les butxaques dels contribuents.

Esta rebaixa, aprovada en el plenari del mes de setembre, es vorà reflectida en els rebuts del pròxim any. La voluntat de l’equip de govern és que la disminució de la pressió fiscal siga progressiva i puga aplicar-se en propers exercicis.

En els últims anys, el camp algemesinenc ha patit una depreciació constant en el temps que ha afectat de forma generalitzada en la rendibilitat dels cultius propis de la zona. Tot i que els costos d’explotació han augmentat, els ingressos han baixat de forma considerable i continuada. A tot açò, cal afegir els problemes de sequera i de plagues que han aparegut en els últims anys que han fet que augmenten tant el reg com els tractaments. 

Per al regidor d’Agricultura, Marcos Giner, “es tracta d’un xicotet gest per a l’economia dels agricultors locals, però que en conjunt suposa un gran esforç per a les arques municipals. Som conscients de la situació per la qual passa el camp algemesinenc i hem de ser solidaris amb els llauradors, amb ajudes als tractaments cada vegada més cars i també abaixant l’IBI i que paguen menys per unes explotacions que han caigut considerablement en rendibilitat”. 

El compromís del consistori amb l’agricultura local no es limita a la rebaixa de la pressió fiscal, sinó que pretén estar al costat del llaurador ajudant-lo a fer front a les problemàtiques actuals. Per això, s’ha llançat una nova línia de subvencions destinades a finançar el tractament contra la plaga de la negreta en el caqui.

Continue Reading
Publicitat
Clic per comentar

Has d'estar registrat per comentar Accedeix

Deixa un comentari

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com