ACSA impulsa punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb Vimel Energy i Caixa Rural
L’Agrupació de Comerç i Serveis d’Algemesí (ACSA) ha signat un conveni de col·laboració amb l’empresa Vimel Energy i la Caixa Rural d’Algemesí. L’acord representa el primer pas cap a la materialització d’un projecte iniciat fa dos anys per un grup de comerciants de la localitat. L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu de la Caixa Rural d’Algemesí i ha comptat amb la participació de la presidenta de l’entitat, Lidia Masià; la presidenta d’ACSA, Àngels Sierra, i Ignacio Pérez, cap d’operacions de Vimel Energy.
El projecte original tenia com a objectiu aprofitar l’energia no utilitzada pels comerços perquè veïns i clients pogueren recarregar els seus vehicles elèctrics. Després de diverses gestions, l’acord signat estableix que els comerços participants cedeixen la seua energia elèctrica, Vimel Energy s’encarrega del muntatge i la instal·lació dels punts de recàrrega, i la Caixa Rural ofereix finançament en condicions avantatjoses per als establiments que ho sol·liciten. La iniciativa es finança exclusivament amb recursos dels comerços participants, sense ajudes institucionals.
Els punts de recàrrega s’instal·laran davant dels comerços Faus Millar, Sènia Informàtica, Construcciones Técnicas, Tanatori Olmos, Algeauto i la seu de la Caixa Rural d’Algemesí. Tots han sol·licitat les llicències d’obra i ocupació corresponents i estan a l’espera de l’autorització municipal per iniciar la instal·lació. La gestió dels punts de recàrrega es realitzarà a través d’una aplicació utilitzada pels usuaris, encara que els carregadors seran compatibles amb diferents plataformes per a facilitar-ne l’ús.
ACSA preveu que el projecte tinga una bona acollida entre els veïns, especialment després de l’increment de vehicles elèctrics arran de la DANA. Alguns comerços han manifestat la intenció d’oferir kilowatts gratuïts a canvi de compres, permetent als clients realitzar recàrregues sense cost. L’Agrupació pactarà amb els establiments propietaris dels punts de recàrrega un preu de mercat per kilowatt subministrat, amb la possibilitat d’oferir tarifes reduïdes durant la nit, quan l’energia comercial estiga disponible per complet per als carregadors.
En aquesta primera fase, els carregadors tindran una potència de 7,4 kW, permetent obtenir una autonomia de 90 quilòmetres amb dues hores de recàrrega. Donat l’horari de tancament dels comerços, els usuaris podran recarregar completament els seus vehicles per a la jornada laboral següent.
Des d’ACASA afirmen que aquest projecte, pioner a Espanya, reforça la relació entre el comerç de proximitat i la sostenibilitat. Aporta beneficis tangibles als veïns que no disposen de punts de recàrrega propis, genera ingressos extra per als comerços participants i contribueix a la reducció de la petjada de carboni, consolidant-se com un model innovador de col·laboració entre sostenibilitat i economia local.